PVC – Najbolji od Svih

Saznajte sve prednosti ovih prozora i koliko su isplativi u odnosu na druge materijale. Po mom mišljenju, PVC je najbolji materijal za prozore i vrata zato što je izdržljiv, traži veoma malo održavanja a takođe je i mnogo jeftiniji kada se uporedi sa drugim materijalima. Svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i mane. Drveni ramovi, na primer, se prave od prirodnog materijala i smatraju se najlepšim za oko kada se uporede sa ostalim materijalima, ali je njihovo održavanje veoma problematično a i nije dugotrajno. Potrebno ih je povremeno farbati, i posle izvesnog vremena, mogu se početi kriviti, što za rezultat ima pogoršane izolacione sposobnosti. Drvena vrata i prozori su takođe skupi kada se uporede sa drugim materijalima.

Postoji više vrsta prozora i vrata.Najčešći materijali u upotrebi su:

  •     PVC
  •     Drvo
  •     Aluminijum

PVC prozori i vrata postaju sve popularnija u odnosu na drvena. Najveća prednost PVC stolarije je to što joj treba jako malo održavanja. Treba je samo povremeno očistiti i oprati i to je to. Nema potrebe za farbanjem i s obzirom da je u pitanju PVC, kiša, vlaga i promene u temperaturi joj ne mogu ništa. Takođe, unutar PVC rama se nalaze čelična ojačanja tako da ne postoji mogućnost uvijanja posle određenog vremena. Iz tog razloga su prozori od PVC-a mnogo bolje rešenje od drvenih. Takođe, PVC stolarija je mnogo jeftinija od drvene stolarije.

PVC Klizajući Prozori

Što se tiče aluminijumske stolarije, ona se manje koristi na domovima i stanovima. Ovo je generalno zato što imaju korporativan izgled pa se više koriste za poslovne objekte i zgrade. Uzimajući u obzir sve navedeno, PVC stolarija je najbolje rešenje. Samo povedite računa da odaberete pouzdanog proizvođača i bićete mirni barem dvadeset godina.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0