PVC Prozori – Velika Korist ,Niske Cene

Prozori su neophodni za svaki dom, i, ako gledate da obnovite svoje stare prozore, jednostavno ne možete zanemariti prednosti koje vam može pružiti ova vrsta prozora. Evo šta treba da znate o tome zašto su oni odličan izbor.Prozori su napravljeni od neplastifikovanog PVC-a ili, jednostavno govoreći, vrste čvrste plastike koja je ekstremno izdržljiva i dugotrajna. Zbog njihove izdržljivosti nije im potrebno gotovo nikakvo održavanje. Oni dolaze u nekoliko vrsta i mogu se instalirati i podneti sve vrste klime i vremenskih uslova.Kvalitetna alternativa ovim prozorima su prozori drvo aluminjum.

PROČITAJTE: KAKO DA POVEĆATE ENERGETSKU EFIKASNOST VAŠIH PROZORA ZA 30%

Prozori od PVC-a su odličan izbor iz mnogo razloga. Prvi je činjenica da ova vrsta prozora dolazi sa najmanje duplim staklom a postoji i opcija da odaberete trostruko staklo. Duplo staklo znači da se mnogo manje toplote gubi ili dobija kroz prozore, tako da možete da smanjite količinu grejanja ili hlađenja u vašem domu. Ovo vam smanjuje račune za struju a takođe smanjuje i emisiju štetnih gasova. Takođe, i sama PVC stolarija pruža odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Oni takođe imaju jako mali uticaj na okolinu zato što koriste mnogo manje energije pri proizvodnji i mogu se sto odsto reciklirati.

PVC Prozori i Cene

Broj jedan kada je u pitanju energetska efikasnost

PVC prozori i njihov profilRam prozora igra ključnu ulogu u promociji energetske i termalne izolacije. Profili prozora izrađeni od PVC-a dobijaju maksimalne ocene kada se uporede sa aluminijumskim i drvenim prozorima. Imaju bolje izolacione osobine i u stanju su da znatno umanje troškove grejanja. Izolacioni potencijal PVC prozora posebno dolazi do izražaja kada se koriste o kombinaciji sa trostrukim staklima.

Odlična dugoročna investicija

Oni donose veliku uštedu pri kupovini i tokom svog upotrebnog veka. Ramovi od drveta su negde oko 30-40% skuplji od pvc profila, a takođe i profili od aluminijuma, koji predstavljaju najskuplje rešenje. Troškovi su znatno umanjeni ako se uzme u obzir visok potencijal uštede energije i dugovečnost PVC profila koja se kreće oko 50 godina.

Veoma su jednostavni za održavanje

Kvalitetni prozori od PVC-a su vrlo jednostavni za održavanje. Drveni prozori međutim, moraju redovno da se održavaju i farbaju da ne bi izgubili svoja svojstva. Obično svakih pet godina. PVC granule poslednje generacije su izuzetno otporne na vremenske uslove i otporne na svetlost. Sve što je potrebno da očistite prozore je nešto deterdženta za pranje sudova usled uglačanih površina ovih profila. Uporedite to sa održavanjem drvenih ramova čija je površina hrapava i za čije čišćenje će vam trebati mnogo više vremena.

Izuzetno izdržljivi i otporni

Kada se uporede sa drvenim prozorima, PVC prozori imaju izuzetno dug vek trajanja. Prozori visokog kvaliteta odskaču svojom sposobnošću da odole uvijanju i visokim nivoom funkcionalnosti dugi niz godina. Ako uzmemo u obzir da je njihov vek trajanja 50 godina, oni se mogu smatrati odličnom investicijom a takođe i u pogledu održanja vrednosti nekretnine.

Ekološki proizvodi i recikliraju se 100%

Ovu vrstu prozora je moguće sto odsto reciklirati i na taj način štedeti sredstva. 40 odsto sve energije koja se proizvede na svetu odlazi na grejanje objekata dok samo 4 odsto odlazi na proizvodnju plastike a samo jedan procenat od toga odlazi na proizvodnju PVC-a. Pored mogućnosti reciklaže, izdržljivost i niski nivoi zagađenja koje prouzrokuje proizvodnja PVC profila doprinosi eko balansu i daje svoj doprinos očuvanju okoline. PVC prozori traju mnogo duže nego drveni prozori i njhova proizvodnja se obavlja uz znatno manju potrošnju energije nego što je to slučaj sa drvenim prozorima.

Sa stanovišta praktičnosti, oni zahtevaju najmanje održavanja od svih vrsta koje trenutno postoje na tržištu. Nikada im neće trebati farbanje, i nikada neće istrunuti ili se iskriviti kao što je to slučaj sa drvenim prozorima. Oni takođe nikada neće korodirati kao što je često slučaj sa metalnim prozorima. Sve što je potrebno je da se ponekad lagano operu od naslaga prašine. Takođe, PVC ramovi su otporni na vatru tako da je ta opasnost otklonjena.

Oni se takođe mogu uklopiti u svaki dom zato što dolaze u različitim oblicima i bojama. Mogu imati teksturu drveta, ili mogu izgledati kao drvo ofarbano u belo. Ipak, moraćete porazgovarati sa proizvođačem da vidite šta oni nude I koje su cene pvc prozora. Još jedna prednost ovih prozora je to što se mogu praviti po meri, omogućavajući vam na taj način da imate prozor na nekom mestu bez obzira koliko je rupa nepravilna.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0