Ulazna PVC Vrata – Prednosti i Cene

Ako želite da unapredite izgled vašeg doma, onda ćete to najbolje postići ako instalirate ulazna vrata i prozore. Ova vrsta ulaganja vam se takođe može vratiti u uvećanoj vrednosti vaše nekretnine ukoliko kasnije odlučite da je prodate. Ali, PVC stolarija ima i mnoge druge prednosti pored ulepšavanja vašeg stana. Možete odabrati idealna vrata među stotinama modela i boja, sa mnogo ili malo stakla. Ova vrata se izrađuju u različitim oblicima i veličinama tako da nećete imati problema da pronađete ona savršena za vas. U slučajevima u kojim vam trebaju specijalne dimenzije, nikakav problem nije da se urade po meri ali će i trošak biti malo veći, ali sigurno ne toliko koliko bi izašlo prepravljanje dimenzija otvora za vrata.

Odlična,dugotrajnija i kvalitetnija alternativa za PVC su ulazna vrata od drvo aluminijuma.

Za neupućene, PVC je skraćenica za polivinil-hlorid, materijal koji ima veliku primenu kao što je na primer, kod izrade vrata, prozora, cevi i dr. Kada se koristi u izradi vrata i prozora, ovaj materijal se omotava oko jezgra izgrađenog od galvanizovanog čelika, koji čini PVC mnogo jačim od tradicionalnog drveta koje se koristi za vrata. Kao materijal, PVC nema iste probleme kao drvo kod primene u vlažnim područjima, što znači da će trajati mnogo duže bez potrebe za velikim i skupim prepravkama.

Najbolja Ulazna PVC Vrata

PVC vrata dobijaju na popularnosti kako zbog svoje praktičnosti, tako i zbog mogućnosti da ih kupite u različitim bojama pored standardne bele. Takođe, možete da uzmete vrata koja imaju teksturu drveta tako da vašem domu pruže elegantan izgled.

Velika prednost ovih proizvoda se ogleda u njihovoj snažnoj strukturi, odnosno, ona su mnogo bolje konstruisana od drvenih vrata. U vlažnoj klimi, kakva je ovde kod nas, veliki problem sa drvenim vratima je uvijanje posle izvesnog vremena. Kada je drvo izloženo vlažnom vremenu, posle izvesnog vremena počinje da se uvija čime se otežava njihovo otvaranje i zatvaranje. Ova vrata su čvrsta i vremenske prilike nemaju apsolutno nikakav uticaj na njih. To znači da će zadržati svoj oblik bez obzira na vremenske prilike. To za rezultat ima lako otvaranje i zatvaranje i posle mnogo godina upotrebe.

Ulazna PVC vrata zahtevaju vrlo malo održavanja. Možda ćete ponekad morati da podmažete mehanizam zaključavanja što je sasvim normalno s obzirom koliko se koriste. Sve što je potrebno da biste održavali vaša vrata je pranje staklenih površina i povremeno brisanje ostalih delova vrata po potrebi. PVC je izuzetno izdržljiv materijal što je razlog njegove popularnosti kod izrade vrata i prozora. Mnoge firme koje se bave proizvodnjom PVC stolarije su toliko uverene u izdržljivost ovog materijala da nude garanciju od deset godina na njihove instalacije.

Stolarija od PVC-a je poznata po svojoj zvučnoj izolaciji. Ako vas nervira buka sa ulice koju proizvode gomile automobila koji neprestano prolaze, ili buka koju proizvode komšije, onda će PVC stolarija u ogromnoj meri umanjiti nivo buke koji dolazi spolja. Stres izazvan bukom je jedan od najrasprostranjenijih, tako da je PVC materijal idealan za vas ukoliko želite duševni mir i izbegnete svađe sa komšijama.

Pored zvučne izolacije, ona takođe sprečavaju hladnoću i vlagu od ulaska u vaš dom i gubitak toplote. Jedna od najboljih osobina stolarije ove vrste je njihova sposobnost da čuvaju energiju, zbog toga što ova vrsta vrata i prozora bolje dihtuju, i imaju mnogo bolju izolaciju od drvene stolarije. Mnogo su bolja za okolinu od drugih materijala. Takođe su i mnogo isplativija na duži vremenski rok jer trošite manje energije za grejanje što će se sigurno odraziti na vaše račune.

Vrata od ovog materijala pružaju mnogo bolju sigurnost od tradicionalnih drvenih. Usled njihovog jezgra od galvanizovanog čelika, izuzetno teško ih je provaliti i ne mogu se otvoriti na silu kao tradicionalna drvena vrata. Većina ovih vrata se ne može otvoriti pajserom što nije slučaj sa običnim drvenim vratima. Većina lopova zna da nije lako provaliti kroz PVC stolariju pa odustaju i traže neka lakša vrata za obijanje.

Ona pružaju mnogo prednosti onim ljudima koji ih instaliraju u njihove domove. Ova vrata su privlačna,postoje u mnogo stilova i boja i imaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0